Mleté mäso s kapustou, kyslou smotanou a chutnou omáčkou na jednom plechu!

1-6

Ak ste unavení klasickými jedlami, urobte si túto pochúťku. Je famózna a jej príprava je veľmi rýchla. Ak milujete kapustu aj mleté mäso, potom budete nadšení Vy i Vaša rodina. Výsledok tohto receptu chutí úžasne a chuť je veľmi príjemná.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa
300 g kapusty
100 g ryže
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie

Omáčka:

3-4 lyžice kyslej smotany
0,5 pohára vody
2 lyžice paradajkovej omáčky

Postup:

  1. Nakrájajte kapustu na primerané kúsky. Uvarte ryžu podľa návodu na obale. Zmiešajte mäso s ryžou, vajcom, kapustou, osoľte a okoreňte.
  2. Mokrými rukami vytvarujte fašírky. Teraz si pripravte omáčku zmiešaním všetkých surovín. Mleté mäso vytvarované do fašírok môžete buď opekať na oleji v panvici, alebo piecť v rúre.
  3. Ak ich opekáte na panvici, nakoniec na chvíľu povarte aj omáčku a podávajte k mäsu. Ak ich pečiete v rúre, omáčkou mäso prelejte a dopečte ešte 10 minút. Dobrú chuť.
  4. Zdroj: ketkes.com

 

You Might Also Like