Cesnakovo-parmezánové penne s chrumkavým kuracím mäsom

dr

Jednoduché a super rýchle jedlo. Za 30 minút máte pripravené všetko.

Potrebujeme:

Budeme potrebovať:

4-5 ks kuracie rezne
hladká múka
vajcia
strúhanka
500 g cestoviny
2 lyžice soľ
olivový alebo rastlinný olej
2 strúčiky cesnak
3 lyžice hladká múka
250 ml kurací vývar
250 ml mlieko
1/4 lyžičky biele korenie
120 g strúhaný parmezán
jarná cibuľka na ozdobu

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie. Kuracie mäso klasicky obalíme v trojobale (postup opakujeme viackrát, aby sme získali hrubšiu, chrumkavejšiu kôrku) a položíme ho do formy. Dáme zapiecť na 20 minút do rúry).
  2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na rozpálenom oleji na panvici osmažíme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a krátko opražíme. Za stáleho miešania prilejeme kurací vývar a mlieko, aby sme zabránili vytvoreniu hrudiek. Okoreníme podľa chuti. Pridáme 2 lyžice hladkej múky a varíme, kým hmota nezhustne. Nakoniec pridáme parmezán a spojíme. Uvarené penne precedíme a pridáme k omáčke. Premiešame.
  3. Kým sme pripravovali cestoviny, kuracie mäso sa upieklo. Na tanieri ozdobíme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zdroj:  eatcakefordinner.ne

You Might Also Like