Ako vyrobiť domácu zmrzlinu? Prinášame pár tipov

jahosorbet

Domáca čokoládová zmrzlina s čučoriedkami

Potrebujeme:150 ml smotany na šľahanie 50 g nerafinovaného cukru 100 g čokolády na varenie 100 g mliečnej čokolády 285 ml plnotučného mlieka 100 g čučoriedok

Postup:Mlieko s cukrom privedieme k varu a vmiešame do neho na kúsky nalámanú čokoládu. Zmes odstavíme z platne a miešame až do úplného rozpustenia čokolády. Necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme smotanu, vmiešame ju do vychladnutého čokoládového krému a pridáme čerstvé čučoriedky. Potom všetko vlejeme do nádoby a dáme zamraziť. Počas mrazenia je vhodné zmes niekoľkokrát dôkladne premiešať. Zhruba po piatich hodinách je zmrzlina pripravená na servírovanie.

Mrazený jahodový krém

Potrebujeme:50 g cukru múčka
25 g bielkov 25 g jahôd

Postup:Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme rozmixované jahody a jednoducho necháme zamraziť. Nie je potrebné používať zmrzlinovač ani zmes počas mrazenie pravidelne miešať.

Jahodový sorbet je oproti zmrzline príjemnou zmenou.

ovocný sorbet

Potrebujeme:550 g glukózy-fruktozového sirupu (liter tohto sirupu vyrobíme zvarením 450 g cukru, 450 g vody, 60 g glukózy a 40 g fruktózy) 80 g vody 360 g jahôd (či iného sezónneho ovocia) 10 g citrónovej šťavy

Postup:Najprv si z cukru, rovnakého dielu vody, glukózy a fruktózy uvaríme sirup a necháme ho vychladiť. Potom pridáme zvyšok vody, čerstvé rozmixované ovocie a citrónovú šťavu a necháme mraziť a šľahať v zmrzlinovacom stroji.

Ako pripraviť domácu vanilkovú zmrzlinu?

Smotanová vanilková zmrzlina

Potrebujeme:180 g cukru 18 g dextrózy 46 g sušeného mlieka 567 g mlieka 166 g smotany 22 g žĺtkov 1/2 vanilkového struku

Postup:Všetko sa zmieša a pasteruje na 85 ° C (a to vrátane vanilky – pred mrazením nezabudnite vybrať). Následne sa zmes nechá schladiť a vloží sa do Zmrzlinovača – bez neho tento recept radšej neskúšajte, hotový produkt by skôr než zmrzlinu pripomínal ľadovú tehlu.

Jahodový “mrož”

Potrebujeme:0,5 kg jahôd asi 5 lyžíc medu (podľa chuti) šťavu z polovice citróna 0,25 kg tvarohu alebo mascarpone (toho trochu menej) dreň z vanilky (nemusí byť)

Postup:Všetko riadne premixujeme a naplníme do pripravených téglikov (napríklad od jogurtu a pod.). Ak máte šikovné formičky vhodné do mrazničky, môžete použiť aj tie. Ak pridáte silnejšie napichovátka alebo malú lyžičku, môžete mať svoje domáce nanuky – namočené do rozpustenej čokolády budú chutiť ešte lepšie.

Zdroj: Lidovky.cz

You Might Also Like