Čevabčiči na plechu pečené v trúbe!

cevapcici-rezept-1-720x720

Hľadáte najlepší recept na čevabčiči? Máme ho pre Vás!
Čevabčiči je veľmi jednoduché jedlo, ktoré sa podáva ako hlavné jedlo na obed alebo večeru. Rýchle, ľahké, ale chutné, jednoducho sen každého kuchára, kuchárky.

Potrebujeme:

500 g mletého hovädzieho mäsa
500 g mletého bravčového mäsa 
2 ks cibuľa (stredná)
1 lyžica bravčová masť
1 vajce
Soľ
Čierne korenie
Plnotučná horčica
1 ks cibuľa (na krúžky, na ozdobu)

Postup:

1.Cibuľu ošúpeme, dve z nich jemne nakrájame, zvyšnú tretiu cibuľu nakrájame na krúžky a pridáme k hotovému čevabčiči na tanieri.
2.Zohrejeme masť na panvici a osmažíme v nej jemne nakrájanú cibuľu. Preložíme do misy a necháme vychladnúť.
3.Pridáme mleté mäso. soľ a korenie.
4.Nakoniec pridáme vajce a premiešame.
5.Rukami namočenými v studenej vode formujeme mäso do roliek rovnakej dĺžky, položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
6.Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C asi 15-20 minút.
7.Hotové čevabčiči podávame so zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme lyžicu horčice na tanier a nakoniec ozdobíme cibuľou nakrájanou na krúžky.

Dobrú chuť.

You Might Also Like