Z celozrnných sušienok: Nepečená ovocná torta

nepecena-ovocna-torta

Potrebujeme:

Korpus:

250 g celozrnných sušienok
120 g masla

Plnka:

300 g malín
2 balíčky vanilínového cukru
150 g práškového cukru
500 g jemného tvarohu
350 ml smotany na šľahanie
1 lyžica malinového lekváru
6 plátkov želatíny
60-80 ml malinovej šťavy

Na ozdobu:

300 g miešaného drobného ovocia
10 g želatíny
100 ml malinovej šťavy

Postup:

1.Sušienky najemno pomelieme a zmiešame s vychladnutým rozpusteným maslom. Tortovú formu s priemerom 22 cm vyložíme papierom na pečenie, dáme do nej sušienkovú masu a utlačíme ju na dno formy. Odložíme do chladu na 20 minút.

2.Maliny posypeme vanilínovým cukrom, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Potom ich rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.

3.Jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, malinovým lekvárom a s malinovou masou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, vmiešame do tvarohu spolu so želatínou rozpustenou v malinovej šťave.

4.Na stuhnutý korpus natrieme plnku, povrch uhladíme a odložíme do chladu na 8 hodín. Po stuhnutí povrch torty ozdobíme miešaným drobným ovocím. Ovocie polejeme želatínou rozpustenou v malinovej šťave.

Zdroj:dobre jedlo

You Might Also Like