Slivkový koláčik s kyslou smotanou

sli

Jednoduchý, ale pri tom výborný koláčik po ktorom sa len tak zapráši.

Potrebujeme:

10 lyžíc kr. cukor
3 ks vajcia
12 lyžíc polohrubá mäkka
12 lyžíc mlieko
3 lyžice olej
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžice kakao
500 g slivky(broskyne, marhule)
3 lyžice detská krupica
500 g kyslá smotana
2 bal.vanilkový cukor

Postup:

  1. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Slivky ,alebo iné ovocie prekrojíme na polovicu, kôstku vyberieme a poukladáme ich reznou stranou nahor.
  2. Posypeme ich cukrom (3-4 lyžice) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút. Po upečení ich posypeme detskou krupicou.
  3. Vajíčka s cukrom vymiešame do peny, pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva a nakoniec olej. Polovicu cesta nalejeme na slivky a do druhej polovice pridáme kakao. Premiešame a navrstvíme na svetlé cesto.
  4. Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a otočíme ho hore dnom. Vrch potrieme kyslou smotanou, do ktorej sme pridali vanilkový cukor. Dobrú chuť!

Zdroj:  coolinarika com.

You Might Also Like