Nutelový koláč ktorý ostane mäkký a krehký

nu

Mäkučký nutelový koláč, ktorý určite bude chutiť každému. Jemné cesto, ktoré počas pečenia nestvrdne a plnka z jedného pohára nutelly. Týmto koláčom sa iste odvďačíte vaším deťom, tak smelo do toho.

Potrebujeme:

cesto:

400 g hladká múka
180 g práškový cukor
200 g maslo
1 ks vajce
1 ks žĺtok
1 lyžička sušené droždie
1 lyžička vanilková esencia

plnka:

750 g/ 1 balenie / Nutella

Postup:

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 28 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie a rúry vyhrejeme na 180 stupňov.
  2. Všetky suroviny na prípravu cesta zmiešame v miske a vymiešame hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 1 hodinu.
  3. Odležané cesto na pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a cestom vyložíme dno formy. Vyvýšime aj kraja, aby nutella nevytiekla. Zvyšné cesto nevyhadzujeme, ale znovu spracujeme do guľôčky, ktorú rozvaľkáme na plát s hrúbkou 2-3 mm a radielkom nakrájame prúžky.
  4. Nutelu rozpustíme vo vodnom kúpeli a nalejeme ju na cesto. Na vrch uložíme prúžky cesta, ktoré ukladáme tak, aby sme vytvorili mriežku. Odložíme do chladničky na 15 minút a potom koláč zakryjeme alobalom a dáme piecť po dobu 25 minút.
  5. Po 25 minútach stiahneme alobal a pečieme ďalších 10 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vrch ozdobíme práškovým cukrom.

You Might Also Like