Po upečení je nádherne voňavá, vo vnútri mäkká a šťavnatá. Neodoláte. Potrebujeme: Na 10 porcií 1 bravčová šunka vcelku 2 mrkvy 1 petržlen 1/4 zeler 1/3 póru klinček 180 g marhuľového džemu 250 g medu 2 čajové lyžičky horčice 1 rozpolená cibuľa škorica Postup: Celkový čas prípravy: 120 min
Maslové košíčky s vanilkovým žĺtkovým krémom z Hongkongu!
Tieto koláčiky sú krásne jemné, vďaka maslovému cestu a pritom ľahko krémové zásluhou vanilkového žĺtkového krému. A priznajme si, vôni vanilky sa nič nevyrovná. Vyskúšajte tento skvelý dezert až z Honkongu. Potrebujeme: Na 16 porcií Na vanilkový krém: 4 žĺtky ¾ hrnčeka horúcej vody 6 lyžíc cukru štipka
Banánový chlebíček!
Jednoduchý recept na známy banánový chlebíček alebo banana bread. Výborný ako raňajky, desiata alebo na cesty pre všetkých milovníkov banánu. Potrebujeme: Na 10 porcií 1 hrnček celozrnnej múky 1 hrnček ovsenej múky (ak nemáme, dáme 2 hrnčeky celozrnnej múky) 4 zrelé banány ¾ hrnčeka trstinového cukru 2 vajcia
Rýchle špagety z jednej panvice!
Pripravené za pár minút a napriek tomu vynikajúce. Paradoxne je tento spôsob prípravy viac taliansky, než sme zvyknutí. Taliani typicky špagety skôr predvaria a dovaria ich v pripravovanej omáčke, aby do seba natiahli chuť. Do omáčky navyše pridajú trochu škrobovej vody z cestovín, ktorá omáčku zahustí. Zatiaľ čo my