Biskupský chlebíček

bis

Medzi moje najobľúbenejšie recepty s ovocím určite patrí tento. A patrí jednoznačne aj medzi najjednoduchšie.

Potrebujeme:

základ:

250 g Kr. cukor
5 ks vajcia
1 bal.vanilkový cukor
štipka soľ
200 ml mlieko
300 g polohrubá múka
6 g prášok do pečiva

Ďalej budeme potrebovať:

100 g hrozienka
100 g sušené brusnice
100 g kandizované ovocie
100 g čokoláda
1 ks citrón – kôra

Postup:

  1. Pripravíme si formu na chlebík, vystelieme ju papierom, trúbu vyhrejeme na 170 stupňov.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vanilkou, štipkou soli a mliekom do peny. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame, aby  neboli žiadne hrudky. Vmiešame hrozienka, sušené brusnice, kandizované ovocie a na drobno nasekanú čokoládu s nastrúhanou citrónovou kôrou. Jemne premiešame a na záver primiešame vareškou ušľahaný sneh z bielkov.
  3. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 30-40 minút. Po upečení vyberieme z rúry a tiež z formy a položíme chlebíček na mriežku. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.

Zdroj: Citromhab

You Might Also Like