Pečené kotlety s paradajkami a mozzarellou!

kotla

Ak potrebujete pripraviť obyčajný alebo slávnostný obed, s pečenými kotletami nič nepokazíte. Sú jemné, pokryté zeleninou, syrom a ľahko sa pripravujú.

Potrebujeme:

Na vrch:

Na marinádu:

Na posypanie:

kôpor

Postup:

1.Panenku umyjeme, nakrájame na plátky ochutíme soľou a korením. 

2.Urobíme niekoľko rezov aj na povrchu mäsa, z oboch strán.

3.Cibuľu nakrájame na prúžky zmiešame s majonézou, soľou a korením.

4.Paradajky nakrájame na plátky.

5. V samostatnej miske pripravíme marinádovú zmes.

6.Jogurt zmiešame s horčicou, kečupom osolíme a okoreníme.

7. Marinádu, rozotrieme na plátky mäsa.

8.Mäso poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

9.Prikryjeme plátkami paradajok, cibuľovou zmesou, prikryjeme alobalom.

10. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 50 minút.

11.Po 30 minútach odstránime fóliu z plechu.

12. Na upečené mäso poukladáme plátky mozzarelly a dopečieme 5 minút.

13.Pečené kotlety podávame posypané nasekaným kôprom.

14.Ako príloha sa k nim skvele hodia napríklad zemiaky alebo hranolky.

Dobrú chuť.

Video krok za krokom

Zdroj: Sprint Cooking

You Might Also Like