Ak potrebujete pripraviť obyčajný alebo slávnostný obed, s pečenými kotletami nič nepokazíte. Sú jemné, pokryté zeleninou, syrom a ľahko sa pripravujú.
Potrebujeme:
Na vrch:
Na marinádu:
Na posypanie:
kôpor
Postup:
1.Panenku umyjeme, nakrájame na plátky ochutíme soľou a korením.
2.Urobíme niekoľko rezov aj na povrchu mäsa, z oboch strán.
3.Cibuľu nakrájame na prúžky zmiešame s majonézou, soľou a korením.
4.Paradajky nakrájame na plátky.
5. V samostatnej miske pripravíme marinádovú zmes.
6.Jogurt zmiešame s horčicou, kečupom osolíme a okoreníme.
7. Marinádu, rozotrieme na plátky mäsa.
8.Mäso poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
9.Prikryjeme plátkami paradajok, cibuľovou zmesou, prikryjeme alobalom.
10. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 50 minút.
11.Po 30 minútach odstránime fóliu z plechu.
12. Na upečené mäso poukladáme plátky mozzarelly a dopečieme 5 minút.
13.Pečené kotlety podávame posypané nasekaným kôprom.
14.Ako príloha sa k nim skvele hodia napríklad zemiaky alebo hranolky.
Dobrú chuť.
Video krok za krokom
Zdroj: Sprint Cooking