Rozvoňajú celú kuchyňu: Gratinované cukety s parmezánom a tymianom

gratinovane-cukety-parmezanom

Potrebujeme:

2 väčšie cukety
1 čerstvú kapiu
olivový olej
4 paradajky
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
postrúhaný parmezán na posypanie
čerstvý tymian na ozdobenie
soľ
mleté čierne korenie

Postup:

1.Na rozohriatom oleji opražíme očistenú cibuľu nakrájanú na plátky.

2.Cukety opláchneme vodou, osušíme a pokrájame na rovnaké kolieska, kapiu rozkrájame na väčšie plátky, pridáme k cibuli a opečieme. Ochutíme cesnakom pokrájaným na plátky, soľou a čerstvo pomletým korením.

3.Do zapekacej misy (prípadne do dvoch menších) preložíme časť pripravenej zmesi, poukladáme plátky paradajok a zakryjeme vrstvou zvyšnej zeleniny. Pokvapkáme olivovým olejom.

4.Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 10 minút. Tesne pred koncom zapekania posypeme parmezánom a pre vôňu navrch položíme vetvičku tymianu.

Zdroj:dobre jedlo

You Might Also Like