Pečená tekvica

tek

Chceme sa s vami podeliť o veľmi jednoduchý a rýchly recept na pečenú tekvicu. Potrebujete len 4 prísady a 20 minút. Pečená tekvica nieje nikdy nudná, pretože sa dá piecť s aromatickým korením a obľúbenými ingredienciami. Nebojte sa, ukážte svoju predstavivosť, nakrájajte tekvicu tak, ako sa vám páči, nebojte sa toto jedlo sa nedá pokaziť.

Potrebujeme:

1 ks.tekvice
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti morská soľ
70 gramov strúhanky

Postup:

 Stredne veľkú tekvicu, umyjeme , nakrájame na polovicu, odstránime semená a ošúpeme.Nakrájame ju na podlhovasté plátky s hrúbkou približne 1 cm.
Plochou stranou položíme na pergamenový papier na pečenie, položte plátky tekvice na plech na pečenie, namažeme ich olivovým olejom, posypete soľou a odložíme na 10 minút.
Posypeme tekvicu strúhankou a dáme plech do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 10-12 minút. Povrch tekvice by mal byť pokrytý krásnou zlatou kôrkou.
Gratulujeme,výborná tekvica je pripravená! Odporúčame, aby ste jedli ihneď po pečení, pretože tekvicka, takto pripravená, sa veľmi rýchlo vysuší. Ak máte radi rozmarín a škoricu, skúste ich pridať do misky. Nebojte sa experimentovať, môžete diétnu tekvicu podávať s mozzarellou. Bon appetit!
Zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like