Hot Daiquiri

dajkiri

Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 60 ml rum Havana Club 7 1 ČL trstinový cukor OSTATNÉ SUROVINY: čili paprička, šťava z celej limetky, ľadová drvina POSTUP 1 Na dne šejkra rozdrvíme čili, pridáme rum, šťavu z limetky, cukor, ľadovú drvinu a dobre pretrepeme. Cez sitko precedíme do

Plnený medovník

medovnik

Potrebujeme: CESTO: 365 g hladká múka 225 g práškový cukor 110 g maslo 250 ml med 1 ks vajce 1 PL mletá škorica 1 ČL mletý kardamom 1 ČL jedlá sóda 1 ČLprášok do pečiva 1/2 ČL strúhaný muškátový oriešok 1/2 ČL mletý zázvor 1/4 ČL mletý klinček PLNKA: 400 ml marhuľový džem  150g hrozienka 120 g nahrubo

Čokoládové pralinky

gulky

Potrebujeme: 450 g horká čokoláda 200 g mliečna čokoláda 250 g mäkké maslo 3 PL smotana na šľahanie 1 PL mletá škorica NA OBAĽOVANIE: práškový cukor, kakao, škorica Postup: 1 Horkú a mliečnu čokoládu nasekáme a spolu so smotanou na šľahanie rozpustíme nad horúcim vodným

Vanilkovo-makový cheesecake

makovak

Potrebujeme: CESTO: 300 g hladká múka 200 g maslo 100 g práškový cukor 1 ks vajce 1/4 ČL soľ PLNKA: 500 g termizovaný tvaroh 400 g mletý mak 250 g práškový cukor 6 ks vajce 1 pohár marhuľový kompót 2 tégliky kyslá smotana 1 téglik syr Mascarpone 2 balíčky vanilkový cukor 2

Rýchle kocky ľadu s broskyňami

broskyna

Potrebujeme: 250 g dlhé piškoty ( mlieko, aby nasiakli alebo šťava z broskýň) 2 puding ochutený krém 1 l mlieka 200 ml kyslej smotany 2 lyžice cukru 2 práškového cukru (na posypanie ovocie) 2 vanilkový cukor 300-400 g broskyne 200 g smotany príprava Naukladáme do formy