Čokoládová pena z kvalitnej čokolády

52870426_38b20f2bbb0a55_full

suroviny

Budeme potrebovať:

300 g kvalitná horká čokoláda (70%)
8 ks vajcia
100 g práškový cukor
150 ml smotana na šľahanie
2 lyžice kakao
50 ml amaretto likér

postup prípravy

 
  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme kvalitné horkú čokoládu.
  2. Oddelíme žĺtok od bielka. K žĺtkom pridáme cukor a mixujeme, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme kakao, likér a znovu spolu spojíme. Za stáleho miešania pridáme ku čokoláde.
  3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a jemne ju vmiešame k čokoládovej hmoty.
  4. Bielky vyšľaháme vo vodnom kúpeli do tuhého snehu a primiešame ich do čokoládovej hmoty.
  5. Takto pripravenú hmotu navrstvíme do väčšej misky a vložíme ju do chladničky na minimálne 2 hodiny.

Zdroj:  Koolinar

You Might Also Like