Chrumkavé kuracie nugetky pripravené v trojobale s zemiakovými lupienkami!

nugo

Vyskúšajte si pripraviť extra chrumkavé  kuracie nugetky, na ktorých si určite pochutíte.

Potrebujeme:

2 ks kuracie prsia
1 bal. zemiakové lupienky
50 g strúhanka
1 lyžička mletej štipľavej papriky
2 lyžičky sušená petržlenová vňať
1 lyžička sušený cesnak
1 lyžička vegeta
1 lyžička korenie podľa chuti
2 ks vajcia
100 g hladká múka

                                                              olej na vyprážanie

Postup:

  1. Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé nugetky. V miske si zmiešame korenie, vegetu, mletú štipľavú papriku, sušenú petržlenovú vňať, cesnak a iné korenie podľa chuti. Premiešame spolu s mäsom.
  2. Zemiakové lupienky si dáme do mrazničky na pár minút. Dáme ich do mikroténového vrecka a rozdrvíme ich na drobno. Zmiešame so strúhankou (môžeme pridať znovu nejaké korenie) a premiešame.
  3. V druhej miske si pripravíme hladkú múku a v tretej si rozšľaháme vajíčko.
  4. Kuracie mäso obaľujeme. Najskôr v hladkej múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke s lupienkami. Postup môžeme opakovať niekoľkokrát (tak dosiahneme hrubší obal a tým pádom budú nugetky chrumkavejšie).
  5. Ukladáme ich do panvice s rozpáleným olejom a smažíme. Necháme ich odkvapkať alebo je ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a podávame s rôznou omáčkou alebo zemiakovou kašou, prípadne sa šalátom alebo hranolkami. Dobrú chuť!
  6. Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like