Straccatella kocky s kúskami čokolády

stra

Potrebujeme:

4 žľtky
4 lyžice cukru krištáľ
4 lyžice oleja
4 lyžice múky
1 lyžica kakaový prášok
1 prášok do pečiva
4 bielky
štipka soli

krém:

8 žľtkov
15 g cukru
0,5 l mlieka
2 sáčky vanilkový cukor
2 sáčky želatíny
0,5 l šlahačky
10 g mliečnej čokolády(podla vlastného výberu)

  • Postup:

    Zmiešame bielka a štipku soli na sneh.

    Rozšľaháme žľtka s cukrom.

     

    Do misky dáme  olej, zmiešame z múkou s práškom do pečiva a kakaom  a potom sa k tejto zmesi pomaly vmieša sneh z bielkov.

     

    Zmes vytvarovanú na pečenie, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C a pečieme 20 minút.

     

    Počas tejto doby si pripravíme krém. Prvých desať lyžíc mlieka si necháme pre rozpustenie prášku želatíny a potom varíme zvyšné mlieko, vajcia, cukor a vanilkový cukor.

     

    Keď sa zmes varí, pridáme rozpustenú želatínu, zmiešame a odstránime z tepla a ochladíme  v dreze alebo nádobe so studenou vodou.

     

    Zo šľahačky urobíme penu, takže sa do nej potom naseká mliečna čokoláda a zmiešame spolu.

    Jemne premiešame krém s čokoládovou zmesou a pridáme k vaječnému krému.

     

    Takto pripravený krém nanesieme na upečené cesto a rozotrieme.

    Koláč dáme na noc do chladničky. Potom nakrájame na kocky. Môžeme ozdobiť hoblinami čokolády.

    Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like