Traditional braised marinated German Sauerbraten from beef with potato dumplings and blue kraut in spicy brown sauce as closeup in a rustic wrought iron pan
Výdatný obed, kto má rád cesnak, tak s ním nešetríte. Ale nebojte sa, červená kapusta prirodzene neutralizuje chuť v ústach.
Potrebujeme:
Na 4 porcie
800 g hovädzieho stehna
3 lyžice oleja
2 cibule
1 cesnak
korenie
škorica
soľ
Postup:
1.Stehno umyjeme a nakrájame na plátky.
2.Ochutíme ho soľou, korením, škoricou a potrieme prelisovaným cesnakom.
3.Na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky.
4.Pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán.
5. Mäso dopečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 2 hodiny, občas podlievame.
6.Podávame so zemiakovými knedľami a červenou kapustou.
Dobrú chuť.