Pečené hovädzie stehno s cesnakom!

Traditional braised marinated German Sauerbraten from beef with potato dumplings and blue kraut in spicy brown sauce as closeup in a rustic wrought iron pan Traditional braised marinated German Sauerbraten from beef with potato dumplings and blue kraut in spicy brown sauce as closeup in a rustic wrought iron pan

Výdatný obed, kto má rád cesnak, tak s ním nešetríte. Ale nebojte sa, červená kapusta prirodzene neutralizuje chuť v ústach.

Potrebujeme:

 Na 4 porcie

800 g hovädzieho stehna
3 lyžice oleja
2 cibule
1 cesnak
korenie
škorica
soľ

Postup:

1.Stehno umyjeme a nakrájame na plátky.

2.Ochutíme ho soľou, korením, škoricou a potrieme prelisovaným cesnakom.

3.Na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky.

4.Pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán.

5. Mäso dopečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 2 hodiny, občas podlievame.

6.Podávame so zemiakovými knedľami a červenou kapustou.

Dobrú chuť.

You Might Also Like