Najlepší šľahačkový koláč s luxusným smotanovým krémom!

back

Úžasný krémový dezert poteší hlavne deti a milovníkov sladkého.

Potrebujeme:

Na cesto:

25 dkg polohrubej múky
10 dkg cukru
5 dkg masla
1 vajce + 1 žĺtok
1 lyžica medu,
1 lyžička sódy na pečenie

Na krém:

1 liter mlieka
2 Zlaté klasy
2 lyžice hladkej múky
3 žĺtky
20 dkg masla
15 dkg práškového cukru
2 vrecúška vanilkového cukru
250 ml smotany na šľahanie

Postup:

1.Zmiešajte prísady na cesto. Rozdeľte cesto na dve rovnaké polovice. Jednotlivé pláty pečte na  plechu, ktorý ste vystlali papierom na pečenie.
2.Pečte na 180 stupňov po dobu 5-10 minút.
3. Teraz pripravte krém. Vymiešajte maslo s cukrom.
4.Uvarte puding podľa návodu na obale. Do horúceho krému pridajte žĺtky a varte do úplného zhustnutia.
5.Potom ihneď odstavte a až sa puding ochladí, pridajte do neho maslo s cukrom.
6. Nakoniec vyšľahajte smotanu.
7.Teraz už stačí len koláč poskladať.
8. Na plát naneste všetok krém. Na krém potom príde smotana.
8.Všetko pekne uhlaďte. Priklopte druhým plátom a posypte práškovým cukrom.
Dobrú chuť.

Zdroj: bidista

You Might Also Like