Koláčik “Ranná rosa” s kokosovým prekvapením vo vnútri

d12d8aebd8

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

⇒ 3 vajcia + 1 vaječný bielok,
⇒ 2/3 šálky kr. cukru,
⇒ 200 g masla,
⇒ 150 g kyslej smotany,
⇒ 2 ČL prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny,
⇒ 1,5 až 2 šálky polohrubej múky,
⇒ 2 PL kakaa,
⇒ 3 PL vyšľahanej šľahačky.

Na prípravu kokosových guliek budeme potrebovať:

⇒ 1 vaječný žĺtok,
⇒ 3 PL kr. cukru,
⇒ 8 PL kokosovej múčky (obyčajný strúhaný kokos) (cca by to malo vyjsť na 60 – 80 g),
⇒ 200 g mäkkého tvarohu.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

⇒ 250 g tvarohu,
⇒ 120 ml smotany na šľahanie,
⇒ 1/2 šálky pr. cukru.

Na zdobenie môžeme použiť ovocie, ktoré zalejeme želatínou alebo strúhanú čokoládu, poprípade granko.


 Ako prvé si spravíme kokosovo-tvarohové guľky. Zmiešame si tvaroh, žĺtko, cukor a kokos.

Keď už máme hmotu pekne vypracovanú, môžeme tvarovať guličky, vo veľkosti troška menšej ako sú vlašské orechy. Dáme ich do mrazničky po dobu 20-30 minút, poprípade ich tam môžeme nechať aj dlhšie. Z uvedenej dávky by Vám malo vyjsť cca 25 guličiek, podľa toho, ako veľké ich budete robiť.

Môžeme sa vrhnúť na prípravu cesta. Dbáme na to, aby sme mali všetky suroviny v izbovej teplote! Bielko si vytrepeme do peny, pridáme doň kyslú smotanu. Osobitne si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Po dôkladnom vyšľahaní jemne vmiešame vytrepaný sneh z bielka. Pridáme rozpustené maslo.

Ak sme si vypracovali vláčnu hmotu, pridáme múku, prášok do pečiva a jemne premiešame. Cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.

Do druhej polovice pridáme kakao, ktoré sme si vopred zmiešali s 3 lyžicami smotany.

Dostávame hnedé cesto, ktoré vylejeme na biele cesto vo forme na pečenie.

Vyberieme kokosovo-tvarohové guľky z mrazničky a postupne ich vkladáme na neupečené cestá. Jemne ich prstom vtlačíme, nie silno, aby sme ich nezosunuli až celkom na dno.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov, približne 40 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.

Kým nám chladne upečený korpus s guľkami, môžeme si pripraviť krém. Tvaroh, cukor a smotanu na šľahanie si v mixéri vymiešame do hladka.

Na vychladený koláč si rozotrieme rovnomerne vyšľahaný krém z tvarohu a šľahačky.

Zdobíme čerstvým ovocím, ktoré zalejeme želatínou, podľa návodu alebo postrúhanou čokoládou, prípadne grankom.

Zdroj:Rutxt.ru

 

You Might Also Like