Jednoduchá žemlová knedľa

knedlík

Potrebujeme:

200 g rožky (alebo biely chlieb z predchádzajúceho dňa)
150 ml mlieka
2 vajcia
 štipka muškátového oriešku
soľ
korenie

Postup:

 Rožky nakrájame na veľké kocky, zohrejeme mlieko do ktorého namočíme nakrájané rožky.
Oddelíme  vajcia. Žĺtky pridáme k rožkom, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridáme do rožkov.
Vložíme do vrecka na varenie zaviažeme konce a varíme.
Doba varenia je 25-30 minút.
Potom opatrne vyberieme z vrecka a nakrájame na plátky. Knedle podávame teplé ako prílohu.
Dobrú chuť.
Zdroj:Ichkoche

You Might Also Like