Kuracie rezne v marináde !

kurac

Kuracie prsia sú ideálnym jedlom na nedeľný obed, ak nemáte veľa času. Napriek tomu chutia skvele. Potrebujeme: 800 g kuracie prsia 2 celé vajcia 1 lyžička sladkej červenej papriky 1/2 lyžičky kari olej na vyprážanie 1 veľký biely jogurt 2 strúčiky cesnaku soľ korenie strúhanka

Pikantné hovädzie mäso s cestovinami!

pikn

Pikantné hovädzie mäso pripomína guláš, ale nenechajte sa zmiasť pripomína ho len vzhľadom. Potrebujeme: 300 g hovädzieho mäsa 1 veľká cibuľa 150 ml paradajkovej pasty 2 čerstvé chilli papričky 2 dl červeného vína 2 strúčiky cesnaku štipka muškátového orieška soľ, paprikový olej na vyprážanie Príloha:

Mamičkine vepřo, knedlo, zelo!

veprooo

Ak ste túto klasiku zo všetkých klasík ešte nevarili, tu je náš podrobný recept. Potrebujeme: Na bravčové mäso: 1 kg vykostenej bravčovej krkovičky 5 strúčikov cesnaku 1 cibuľa 1 lyžička rasce 2 lyžice masti 1 lyžica hladkej múky soľ a korenie Na knedle: 1/2 kg

Citrónové cestoviny so špenátom!

cesto

Vyskúšajte dnešný tip na citrónové cestoviny so špenátom. Potrebujeme: 350 g rúrkových cestovín (napríklad penne alebo rigatoni) 200 g ricotty 50 g smotany na varenie 250 g baby špenátu 1 veľký citrón 2 vrchovaté polievkové lyžice nakladaného zeleného korenia lyžica masla soľ Postup: 1.V miske

Pravá boloňská omáčka na špagety!

bolonska-na-spagety

Tajomstvo bolonských špagiet spočíva v paradajkovo-mäsovej omáčke. Môžete ju dať na akékoľvek cestoviny. Potrebujeme:   400 g špagiet 350 g mletého hovädzieho mäsa 500 g konzervovaných paradajok 1 lyžica olivového oleja 4 lyžice masla 2 cibule 250 ml bieleho vína 1 stopka zeleru 2 mrkvy soľ