Chceli by ste vyskúšať obľúbené jedlo plné korenia a neuveriteľnej arómy? Niet divu, že indické kari a iné podobné potraviny sú vysoko návykové.
Potrebujeme:
Na 4 porcie:
300 g morčacieho mäsa
20 g masla
10 g oleja
1 polievková lyžica kurkuma
2 paradajky
1 polievková lyžica mletý kmín
1 polievková lyžica korenie Garam Masala
1 polievková lyžica mletý koriander
2 strúčiky cesnak
kúsok zázvor
750 ml paradajková omáčka
150 ml smotany na šľahanie
datľový sirup
koriander
chilli
soľ
Postup:
1.Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.
2.Cibuľu, cesnak a zázvor nakrájame na drobno.
3.Všetky koreniny opečieme na masle a oleji.
4.Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a kocky mäsa a necháme zľahka opiecť.
5.Mäso zalejeme paradajkovou omáčkou.
6.Následne pridáme nakrájané paradajky a datľový sirup a necháme spolu dusiť asi 30 minút na miernom ohni.
7.Mäso vyberieme, omáčku jemne premiešame tyčovým mixérom, mäso vrátime, zalejeme smotanou a necháme variť asi 10 minút.
8.Nakoniec kari osolíme, posypeme čerstvým koriandrom.
9.Podávame s ryžou.
Dobrú chuť.