Tvarohové koláčiky s ovocím

SONY DSC SONY DSC

Veľmi estetické a chutné koláčiky. Jemné tvarohové cesto, jemná tvarohová plnka a ovocie (marhule a broskyne). Z dávky vyjde cca 18-20 ks.

Potrebujeme:

cesto:

200 g hrudkovitý tvaroh
100 g maslo
1 ks žĺtok
1 lyžica kyslá smotana
220 g hladká múka
1 lyžica prášok do pečiva

plnka:

200 g jemný tvaroh
2 lyžice kyslá smotana
2 ks žĺtky
50-100 g Kr. cukor
1 bal.vanilkový cukor
marhule / broskyne / čerešne
práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Plnka:
    Tvaroh, Kr. cukor, vanilkový cukor a žĺtky vymiešame do jednotnej hmoty. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a premiešame. Odložíme do chladničky a pripravíme si cesto.

  2. Cesto:
    Mäkké maslo vymiešame s múkou a tvarohom, pridáme žĺtok, prášok do pečiva a nakoniec aj kyslú smotanu. Spracujeme tuhé cesto, ktoré odložíme na pol hodiny do chladničky a následne ho na pracovnej doske vyvaľkáme na veľký plát, ktorý nakrájame na štvorce. Kraje každého štvorca zrolujeme.

  3. Štvorčeky uložíme na papierom vyložený plech na pečenie a do stredu navrstvíme plnku. Poukladáme ovocie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15-20 minút.
  4. Upečené posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj:  lady-of-rain.ru

You Might Also Like