Lahodná čoko-mascarpone torta

12887114-9c4be868ea4055-full

Budeme potrebovať:

Cesto:

130 g masla
300 g práškového cukru
3 ks vajcia
120 ml mlieka
2 lyžice bieleho jogurtu
50 g kakaa
1/2 bal. prášku do pečiva
140 g polohrubej múky
1 bal. pudingu s príchuťou lieskových orieškov

Mascarpone krém:

500 g mascarpone
200 ml smotany na šľahanie
1 bal. stužovač Smetafix
50 g práškového cukru

Čoko-orieškový krém:

200 ml smotany na šľahanie
80 g čokolády s príchuťou lieskových orieškov
100 g horkej čokolády

Na ozdobenie:

200 ml smotany na šľahanie
nutella podľa potreby alebo oriešková čokoláda

Ešte budeme potrebovať:

cca 100 ml mlieka

Postup:

1.

Cesto:
Múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a puding spolu zmiešame. Rozdelíme na dve časti.
V inej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vajce a dobre premiešame.
Pridáme prvú polovicu sypkej zmesi a polovicu mlieka, premiešame a potom pridáme druhú polovicu múky a mlieka. Nakoniec pridáme jogurt a všetko dobre premiešame. Takto pripravené cesto vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy o priemere 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Upečené cesto vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Rozkrojíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta uložíme späť od formy, druhú časť cesta odložíme bokom.

2.

Mascarpone krém:
Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom, vyšľaháme na tuhú šľahačku. Postupne po malých častiach pridávame mascarpone a premiešame, nie príliš dlho.

3.

Čoko-orieškový krém:
Smotanu na šľahanie vylejeme do vhodného kastrólika, pridáme nalámané čokolády a dáme nad paru. Metličkou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a hmota začne trochu tuhnúť. Odstavíme z plameňa a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.

4.

Prvú časť cesta, ktorú máme v tortovej forme, pokvapkáme polovicou mlieka, natrieme polovicou mascarpone krému. Na to dáme čokoládový krém a nakoniec dáme aj druhú polovicu mascarpone krému. Priložíme druhou časťou cesta, ktorú pokvapkáme zvyšným mliekom. Dáme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc. Po vychladnutí odstránime obruč z formy a celú tortu potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme dostatočným množstvom nutelly alebo roztavenou orieškovou čokoládou.

Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like