Kuracie prsia v smotanovej omáčke s parmezánom!

kurc

Kuracie prsia nemusia byť vôbec “suché mäso”. Skúste ich v tejto šťavnatej verzii a už ich možno nikdy nebudete chcieť pripravovať inak.

Potrebujeme:

 Na4 porcie 
4 ks kuracie prsia
olivový olej
1 lyžička údená paprika – korenie
2 strúčiky cesnak
3 lyžice sušenej paradajky naložené v oleji
2 lyžička dijonská horčica
300 ml smotana
3 hrste baby špenát
1 hrsť strúhaný parmezán
soľ
korenie mleté

Postup:

1.Kuracie prsia dajte do misky, zalejte dvoma lyžicami olivového oleja, pridajte soľ, korenie a údenú papriku. Mäso v zmesi dobre obaľte.
2. Rozpáľte panvicu a prsia sprudka opečte z každej strany asi 2 minúty.
3. Preložte ich do zapekacej misy a dajte dopiecť do rúry predhriatej na 180 °C, asi 5-6 minút.
4.Do výpeku v panvici pridajte lyžicu oleja, vsypte nasekaný cesnak, sušené paradajky pokrájané na kúsky, horčicu a krátko orestujte.
5.Vlejte smotanu, pridajte špenát ak máte väčšie listy, natrhajte ich a zbavte tuhých stoniek a omáčku priveďte do varu.
6.Iba krátko prehrejte, vmiešajte nastrúhaný parmezán a dochuťte soľou a korením.
7.Kuracie prsia dajte do omáčky a podávajte s pečivom.
Dobrú chuť.

You Might Also Like