Keď ochutnáte tento jahodový dezert, nebudete chcieť iný. Nielenže má osviežujúcu chuť, ale tiež pôsobí luxusne a je ideálny na slávnostné príležitosti.
Potrebujeme:
Na základ:
Na krém:
Na vrch:
Postup:
1.Tortovú formu vyložte potravinovou fóliou.
2.Piškóty rozlomte na polovicu, namočte ich do pomarančového džúsu a rozložte ich po stranách formy.
3.Pokračujte v príprave krému. Smotanu vyšľahajte s pomarančovou arómou.
3.Pokračujte v príprave krému. Smotanu vyšľahajte s pomarančovou arómou.
4.Potom do zmesi pridajte mascarpone a akonáhle sa vytvorí nadýchaný krém, vložte polovicu do formy.
5.Na krém uložte druhú polovicu piškót, naneste zvyšok krému, na poslednú vrstvu poukladajte celé piškóty.
5.Na krém uložte druhú polovicu piškót, naneste zvyšok krému, na poslednú vrstvu poukladajte celé piškóty.
6.Dezert zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 6 hodín, najlepšie na celú noc.
7.Nakoniec si pripravte jahodovú polevu. Jahody očistite, odstráňte zelené časti a 200 g z nich a rozmixujte .
8.Jahody zmiešajte s cukrom, škrobom a jahodovým želé.
9.Polevu varte 2-3 minúty, kým nezhustne, potom vmiešajte zvyšných 300 g jahôd s citrónovou šťavou.
10.Zmes varte ďalšie 2 minúty a nechajte vychladnúť.
11.Vychladnutý dezert vyklopte na servírovací tanier, navrch rozotrite jahodovú polevu a dajte na pár minút do chladničky.
Dobrú chuť.
Video krok za krokom
Zdroj: Ricette dolci