Jahodová pochúťka s mascarpone krémom!

jad

Keď ochutnáte tento jahodový dezert, nebudete chcieť iný. Nielenže má osviežujúcu chuť, ale tiež pôsobí luxusne a je ideálny na slávnostné príležitosti.

Potrebujeme:

Na základ:

Na krém:

Na vrch:

Postup:

1.Tortovú formu vyložte potravinovou fóliou.
2.Piškóty rozlomte na polovicu, namočte ich do pomarančového džúsu a rozložte ich po stranách formy.
3.Pokračujte v príprave krému. Smotanu vyšľahajte s pomarančovou arómou.
4.Potom do zmesi pridajte mascarpone a akonáhle sa vytvorí nadýchaný krém, vložte polovicu do formy.
5.Na krém uložte druhú polovicu piškót, naneste zvyšok krému, na poslednú vrstvu poukladajte celé piškóty.
6.Dezert zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 6 hodín, najlepšie na celú noc.
7.Nakoniec si pripravte jahodovú polevu. Jahody očistite, odstráňte zelené časti a 200 g z nich a rozmixujte .
8.Jahody zmiešajte s cukrom, škrobom a jahodovým želé.
9.Polevu varte 2-3 minúty, kým nezhustne, potom vmiešajte zvyšných 300 g jahôd s citrónovou šťavou.
10.Zmes varte ďalšie 2 minúty a nechajte vychladnúť.
11.Vychladnutý dezert vyklopte na servírovací tanier, navrch rozotrite jahodovú polevu a dajte na pár minút do chladničky.
                                                                                                                                           Dobrú chuť.

 

Video krok za krokom

Zdroj: Ricette dolci

You Might Also Like