suroviny 3 ks biela 180 g práškový cukor 220 g kokos krém: 100 g maslo 150 g nutela alebo iná lieskovoorieškový krém 2 lyžice mleté orechy 1 panák rum glazúra: 100 g horká čokoláda 100 g maslo 1 ks tortová oblátka postup prípravy Na
Šamrole ako z cukrárne s dvojitým krémom
Potrebujeme: 1 bal.Lístkové cesto Žĺtkový krém: 4 ks žĺtky 100 g cukor 25 g kukuričný škrob 25 g hladká múka 1 bal.Vanilkový cukor 500 ml mlieka 250 g mascarpone Bielková pena: 4 ks bielky 200 g Kr. cukor rumová esencia práškový cukor na posypanie Postup prípravy: Na jemne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme
Domácí irský likér
suroviny Budeme potrebovať: 250 ml smotana 3 ks žĺtky 340 g sladené kondenzované mlieko (salko) 1 lyžica práškový cukor 10 g horká čokoláda 1 lyžička vanilkový extrakt 40 m lsilná uvarená káva 250 m lwhisky postup prípravy Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme 100 ml smotany. Spojíme. Zvyšnú smotanu
Pomarančový krém
suroviny 5-6veľkých pomarančov (celkovo 600 ml šťavy z pomarančov) 4 žĺtky 60 g solamylu 150 g cukru 2 biele husté jogurty bez cukru postup prípravy Z uvedenej dávky vám vyjdú 4 porcie. Pomaranče vytlačíme, pridáme cukor, žĺtky a solamyl.Všetko ušľaháme metlou a za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia.