Nepečená medová roláda

317651_451906428195706_1485606994_n

Tmavé cesto: 250 g keksov Indiánky 150 g práškový cukor 100 g medu 40 g kakao trošku silnej čiernej kávy aj s usadeninou Biele cesto: 100 g práškový cukor 150 g masla 50 g medu 100 g kokosová múčka  Postup: Pomleté keksy zmiesim s medom,

kefírová rýchlovka

17616621_677bf5183f2375_full

suroviny 250 ml kefíru 250 g cukor múčka 250 g hl. múky 1 PL kakaa 9 PL oleja 1 ks vajce 1 PL sódy Na polevu: 400 ml kyslej smotany 100 g čokoláda na varenie Postup prípravy.   Dala som na menší plech a piekla na HV na 160 st. Všetko spolu zmiešame a

Čokoládová pena z kvalitnej čokolády

52870426_38b20f2bbb0a55_full

suroviny Budeme potrebovať: 300 g kvalitná horká čokoláda (70%) 8 ks vajcia 100 g práškový cukor 150 ml smotana na šľahanie 2 lyžice kakao 50 ml amaretto likér postup prípravy   Vo vodnom kúpeli rozpustíme kvalitné horkú čokoládu. Oddelíme žĺtok od bielka. K žĺtkom pridáme cukor a mixujeme, kým sa cukor

Citrónová pasta do rôznych krémov

68319756_3585b834e34c65_full

suroviny 3 ks žĺtky 1/2 ks citrón – kôra 60 ml citrónová šťava 120 g práškový cukor 20 g kukuričný škrob 50 g maslo postup prípravy   Žĺtky, citrónovú kôru a šťavu, cukor a škrob vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme a vymiešame do peny. Odstránime a necháme mierne vychladnúť.

Ríbezľový koláč so snehovou čapicou

72433505_037a944cecf575_full

suroviny Na korpus: 150 g masla (možno nahradiť Herou alebo Herou maslovú) 100 g krupicového cukru 2 ks žĺtky 300 g hladkej múky 1 bal.Kypriaci prášok do pečiva tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy Ďalej budeme potrebovať: 300 g ríbezlí (máme – ak mrazený, necháme ho