Zemiakové placky so šampiňónmi a kyslou smotanou majú lahodnú chuť a sú pripravené zo základných ingrediencií. Potrebujeme: 500 g zemiakov 1 cibuľa 1 vajce 200 g šampiňónov 3-4 PL hladkej múky bylinky soľ korenie Rastlinný olej na vyprážanie Kyslá smotana Postup: Ošúpané zemiaky uvarte v
Jednoduché makové kocky so žĺtkovou polevou!
Skvelý, krehký koláčik sa žĺtkovou polevou, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. Vyskúšajte ku kávičke. Mňamka! Potrebujeme: Cesto: 6 ks bielka 200 g Kr. cukor 200 g mak mletý 150 g polohrubá múka 1 bal.prášok do pečiva 250 g maslo Poleva: 6 ks žĺtka 200 g práškový cukor Postup: Bielky s cukrom si vymiešame do peny
Jahodové kocky z lístkového cesta plnené orechovou náplňou!
Jahodové dezerty ma vždy fascinujú a ich vizuálny vzhľad poteší. Potrebujeme: 6 ks bielka 150 g Kr. cukor 6 ks žĺtka 100 g mleté orechy 2 lyžice hladká múka 3 lyžice nahrubo nastrúhaná čokoláda 1 lyžička prášok do pečiva Krém: 2 bal.prášková želatína 500 ml biely jogurt 500 ml smotana na šľahanie 200 g práškový cukor
Banánová roláda bez múky: Krásne drží, pri krájaní sa nerozpadáva a chutí fantasticky!
Chrumkavé domáce syrové krekry so sezamom!
Za 5 minút pripravené cesto na domáce syrové krekry. Vhodné na párty alebo oslavy. Potrebujeme: 150 g maslo 200 g gouda 180 g kyslá smotana 1 ks žĺtok 1/2 lyžičky soľ 1 lyžička sladká paprika štipka korenie 1/2 lyžičky prášku do pečiva 230 g hladká múka žĺtok na potretie olej na vymastenie plechu sezamové