Banánová roláda bez múky: Krásne drží, pri krájaní sa nerozpadáva a chutí fantasticky!

banánová_rolka00-1024x576-623x350-1

Fantasticky chutná roláda úplne bez múky. Chutí aj vyzerá úžasne.

Potrebujeme:

Plech s rozmerom 24 x 33 cm.

Na cesto:

3 veľké vajcia
70 g práškového cukru
45 g kakaa
1/2 PL kypriaceho prášku

Na krém:

250 g tvarohu
60 g masla
35 g práškového cukru
citrónovú kôru
2 banány
vanilkový cukor

Postup:

1.Vajcia si rozbijeme a vymixujeme do peny. Postupne zašľahávame práškový cukor. Keď je hmota krásne našľahaná, vypneme mixér a preosejeme do nej kakao s kypriacim práškom. Všetko spolu dobre vymiešame silikónovou špachtľou.

Foto: youtube

2.Plech si pokryjeme papierom na pečenie a nalejeme naň hmotu. Rovnomerne rozotrieme a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút. Oddelíme okraje nožom a vyberieme z plechu na pracovnú dosku. Spolu s papierom na pečenie zvinieme upečené cesto do rolky a necháme vychladnúť.

Foto: youtube

3.Kým cesto chladne, pripravíme si krém. Do mixéra si dáme tvaroh spolu so zmäknutým maslom, pridáme vanilkovú esenciu alebo vanilkový cukor, Potom pridáme práškový cukor a kôru z citróna. Vymixujeme. Keď máme krém pripravený a cesto vychladnuté, rozmotáme rolku cesta tak, že dáme dolu papier na pečenie a natrieme rovnomerne krémom až po okraje (s výnimkou okraja ku ktorému budeme roládu rolovať, tam necháme asi 2 cm voľného miesta bez krému).

Foto: youtube

4.Roládu zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky aspoň na 2 – 3 hodiny, ale najlepšie na celú noc. Nakoniec posypeme práškovým cukrom alebo kakaom. Roláda vyzerá naozaj krásne a je nesmierne chutná. Dobrú chuť.

Zdroj: youtube

You Might Also Like