Domáce bochníky plnené šunkou a syrom s fantastickou chuťou! Pripravené za 20 minút!

bochn

 Rýchly recept, na ktorého konci sa Vám na tanieri objavia chutné, mäkučké, voňavé a lákavé bochníčky plnené syrom, kukuricou a šunkou.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky
200 g masla
30 g čerstvého droždia
1 lyžičku cukru
150 ml teplého mlieka
2 lyžičky soli

Náplň:

Kukuricu podľa chuti
150 g šunky
1 tavený syr
4 lyžice kyslej smotany

Na potretie:

1 vajce
1 lyžičku kyslej smotany
strúhaný syr

Postup:

  1. Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Kvások potom zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Spracujeme cesto, ktoré uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hrnčeka si vykrojíme kruhy.
  3. Scedíme si kukuricu, nakrájame šunku a to všetko zmiešame v mise so syrom a smotanou. Do stredu každého kruhu dáme primerane zmesi. Prekryjeme ďalším vykrojeným kruhom cesta. Okraje dobre stlačíme, aby nám bochníčky držali pohromade.
  4. Potom už len potrieme rozšľahaným vajcom so smotanou. Nakoniec posypeme syrom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 25 minút. Bochníky by mali byť upečené dozlata. Dobrú chuť.

Zdroj: receptneked.hu

You Might Also Like