Cestovinové mušličky v paradajkovom mori

mu

Cestoviny naplnené mletým mäsom a špenátom s paradajkovou omáčkou a syrom Riccota.

Potrebujeme:

30 ks cestovina mušle
2 šálky paradajkové pyré
200 g riccota
200 g tvaroh
200 g špenát
200 g mozzarella
100 g parmezán
soľ, korenie, bazalka

postup:

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, pripravíme si zapekaciu misu. Na dno navrstvíme paradajkové pyré, ktoré sme ochutili soľou, korením a bazalkou.
  2. V miske zmiešame ricottu, tvaroh, špenát, soľ a korenie.
  3. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Každú mušľu naplníme pripravenou zmesou s riccota a poukladáme ich do formy, do ktorej sme navrstvili paradajkové pyré.Na každú mušľu dáme lyžičku pardajkového pyré a pospyeme zmesou strúhaného parmezánu a mozzarelly.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 20 minút. Dobrú chuť!

Zdroj: Vk

You Might Also Like