Jahodový koláč s pudingom a neskutočne jemnou chuťou!

pjk

Ak máte radi jahody určite sa Vám bude páčiť tento recept, ktorý si dnes predstavíme. Jedná sa o domáci jahodový koláč s báječnou jemnou chuťou! Na tomto koláči si pochutí celá vaša rodina. Je pripravený v priebehu niekoľkých málo minút. Na jeho prípravu Vám stačí mať doma jahody a niekoľko základných surovín. Pripravte si túto dobrotu ešte dnes! Uvidíte, že nebudete ľutovať! Hodí sa ako občerstvenie na návštevu alebo ku káve či čaju.

Potrebujeme:

3 vajcia
150g jahôd
120g múky
1 balenie vanilkového pudingu
3 lyžice cukru múčka
1 balenie želé na tortu
20g kôry z citrónov
1 balenie kypriaceho prášku

Postup:

  1. V mise si žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme kôru z citrónov. Bielky si tiež vyšľaháme do peny.
  2. Do peny zo žĺtkov vmiešame kypriaci prášok, múku a na záver aj bielkovú penu. Miešame, kým nevznikne jednotná konzistencia.
  3. Cesto dáme do formy a pečieme zhruba 25 minút na 180 stupňov. Medzitým si pripravíme puding.
  4. Hotový puding následne navrstvíme na hotové cesto a posypeme jahodami, tie polejeme tortovým želé a tortu dáme na chvíľu do chladničky. Dobrú chuť!

You Might Also Like