Bielková torta s čerešňovou plnkou

imai

Ak hľadáte ľahký, rýchly a chutný dezert, teraz vám ho ponúkneme. Vzdušná pusinková torta s čerešňami priťahuje  pozornosť  už len samotným vzhľadom. Predstavte si, akú má fantastickú chuť. Vďaka čerešňovému pyré nie je koláčik príliš sladký ale naopak, je svieži.

Potrebujeme:

4 ks vaječné bielky
250 g cukru
50 g ovsené vločky
300 g čerešne
300 ml šľahačky
podľa chuti práškový cukor

Postup:

  1. Zmiešajte ovsené vločky s 2 lyžicami cukor. Vložte do formy a pražíme 15 minút pri teplote 180 stupňov.pečené ovsené vločky
  2. Oddeľte biely od žĺtkov. Biely vyšľaháme do peny, pridajte 175 g cukru a znova rozšľahajte.šľahačkou veveričky
  3. Odložíme jednu lyžicu vločiek. Po ochladení ovsených vločiek pridajte zvyšok k bielkom. Opatrne premiešajte.
  4. Odkvoskujeme čerešne a zamiešame s cukrom. Prepasírujeme pyré cez sito.čerešňové pyré
  5. Bielkovú hmotu pečieme na 110 stupňov. Hmotu rozdelíme na dve polovice. Pokladáme na papier na pečenie a pekne vyrovnáme. Vrch jednej polovice posypeme vločkami čo nám ostali. Pečieme 2 hodiny.pusinky
  6. Po uplynutí času rúru vypnite a korpusy nechajte v nej vychladnúť.
  7. Šľahačku vyšľaháme. Natrite šľahačkový krém  na polku korpusu bez vločiek, prelejte ovocným pyré. Zakryte druhým korpusom, posypte práškovým cukrom a dáme ešte do chladničky na 2 hodiny.krémová pusinka

Náš vzdušný dezert môžete zdobiť čerešňami a čokoládou. Pripraviť túto tortu je také ľahké, že sa toho nemusíte vôbec obávať a môžete si ju vyskúšať hneď.

zdroj: sovkusom. ru

You Might Also Like