Zapekané kuracie prsia s perinkou

66525919-0374cc0d8c6f45-full

Budeme potrebovať:
4 ks kuracie prsia
400 g šampiňóny
1 ks cibuľa
3 ks stredne veľká mrkva
3 lyžice majonéza
4 plátky syra
soľ
čierne korenie
korenie na kura
olivový olej podľa potreby

Postup:
Kuracie prsia zľahka posypeme soľou, čiernym korením a korením na kura – odložíme do chladničky na 10 minút. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme ju na rozpálený olej. Smažíme 5 minút a následnu ju zalejeme horúcou vodou, cca 1/2 šálky. Zakryjeme a dusíme do mäkka. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a na rozpálenom oleji na panvici orestujeme do zlata. Pridáme nakrájané huby a podusíme do mäkka. Orestované huby stiahneme z ohňa, necháme mierne vychladnúť a pridáme podusenú mrkvu. Miešaním spojíme, pridáme majonézu a znova premiešame. Pripravíme si zapekaciu formu, dno vyložíme kuracím mäsom (tenké plátky), na prsia navrstvíme plnku a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 st. cca 40 minút. Tesne pred koncom na plnku položíme plátok syra a necháme ho v rúre rozpustiť. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!

Zdroj: zcukrempudrem blogspot.com

You Might Also Like