Tvarohové hniezda s jahodami

paa

Potrebujeme:

cesto:

400 g polohrubá múka
50 g maslo
100 g Kr. cukor
1 lyžica vanilkový cukor
25 g čerstvé droždie
3/4 šálky teplé mlieko
1 ks vajce

Tvarohová plnka:

400 g hrudkový tvaroh
1 struk vanilka
2 lyžice práškový cukor
1 lyžica mäkké maslo
1 ks žĺtok

Ďalej budeme potrebovať:

400 g jahody
práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Z Teplého mlieka, droždia, 1 lyžička cukru a 1 lyžička múky – pripravíme si kvások.
  2. Zvyšné suroviny zmiešame v miske a pridáme vykysnutý kvások. Dôkladne vymiešame hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Tvaroh zmiešame s cukrom, vnútrom vanilky, pridáme mäkké maslo a žĺtok. Vymiešame hladkú hmotu.
  4. Tvarohovú plnku navrstvíme na rozvaľkaný plát cesta a naukladáme umyté jahody (môžeme použiť aj zavárané).
  5. Zrolujeme a nakrájame cca 5-6 cm plátky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme zakryté utierkou kysnúť cca 20 minút.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov do zlata. Upečené necháme mierne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zdroj:  zcukrempudrem

You Might Also Like