Najkrehkejší čerešňový koláč

čereš

Čo je bližšie ku klasike, než koláče s čerešňami? Aromatická, sladká a kyslá, tieto zmysli  prebudia vašu chuť k jedlu . Naučíme vás piecť najkrehkejšie cesto na koláč.

Potrebujeme:

200 g čerošňového džemu
50 g vlažské orechy
2 lyžice čerešňový likér
5 lyžíc mlieka
350 g hladká múka
180 g cukor
100 g maslo
3 ks. vajíčka
1 čajová lyžička PDP
1 polievková lyžica citrónová kôra
štipka soli

Postup:

  1. Rozpustite maslo. Pridajte 3 lyžice mlieka, citrónovú kôru, vajíčka, 150 g cukru, múku s práškom do pečiva . Vypracujeme cesto.
  2. Pripravte si náplň. Spojíme džem, nasekané orechy a likér.
  3. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme do obdĺžnika asi 7,5 mm hrubé a natrieme polovičkou čerešňovej zmesi. Cesto preložíme jeden okraja k stredu a zakryte druhým okrajom. Opakujte postup so zostávajúcim cestom a plníme.
  4. Plech pokryjeme papierom na pečenie. Umiestnite koláče na plech, koláče potrieme s mliekom a bohato posypeme s krištáľovým cukrom.
  5. Pečieme v predhriate rúre  180 ° C  po dobu 30 minút.
Koláčiku môžete obmeniť plnky aj likér za brendy, nemusí byť len čerešňový, ale táto chuť je nezamenitelná. Dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like