Kuracie prsia s krémovou cesnakovou omáčkou, špenátom a sušenými paradajkami!

prso

Pripravte si rýchly obed s kuracími kúskami, smotanovou omáčkou a sušenými paradajkami do pol hodiny :). Recept je bezlepkový, môžete ho pripraviť len tak alebo podávať s prílohou podľa chuti.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na tenko
2 lyžice olivového oleja
1 hrnček smotany na šľahanie
½ hrnčeka kuracieho vývaru
1 lyžička sušeného cesnaku
1 lyžička talianskeho korenia
½ hrnčeka strúhaného parmezánu
1 hrnček špenátu, nasekaného
½ hrnčeka sušených paradajok

Postup:

1

Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte kuracie kúsky z každej strany dozlatista. Potom kura dajte bokom.

2

Do panvice vlejte smotanu, kurací vývar, cesnak, talianske korenie a strúhaný parmezán. Za stáleho miešania varte, kým omáčka nezhustne. Potom pridajte nasekaný špenát a paradajky.

3

Chvíľku nechajte povariť, potom pridajte kuracie mäso, prehrejte a potom zložte z platne.

4

Servírujte samotné alebo s cestovinami.

Dobrú chuť.

Zdroj: therecipecritic.com

You Might Also Like