Kuracie kúsky v krémovej horčicovej omáčke

66621828-94afbe9e7bdb65-full

Budeme potrebovať:
300 g kuracie prsia, 1 ks cibuľa, 1 ks mrkva, 3 lyžice kyslá smotana, 2 lyžice dijonská horčica, 2 lyžice obyčajná horčica, 2 lyžice hladká múka, 1 hrnček horúca voda, olej, soľ a čierne korenie. Marináda na mäso: 2 lyžice kari korenie, 1/2 lyžičky soľ, 2 lyžice sójová omáčka, čierne korenie podľa chuti.

Postup:
Kuracie prsia očistíme, umyjeme a poriadne osušíme. Nakrájame na rezance, pridáme všetky suroviny potrebné na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžeme marinovať mäso aj celú noc, bude jemnejšie a chutnejšie. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvicu osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme. Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a čierne korenie, premiešame a necháme dusiť. Nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou hladkej múky, horčicou a všetko spolu varíme, kým sa omáčka zredukuje. Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu. Dobrú chuť!

Zdroj: vk.com

You Might Also Like