Potrebujeme: 1,2 kg mäsa z diviny (orech) slaninu (nie veľmi prerastenú) 2 lyžice sójovej omáčky 3-4 strúčiky cesnaku 2 lyžičky plnotučnej horčice 50 ml oleja do marinády + na opekanie 2-3 cibule korenie štyroch farieb 2-3 bobuľky nového korenia 100 ml červeného vína na podliatie mleté čierne korenie soľ
Carpaccio – talianská kombinácia paradajok, mozzarelly a bazalky
Potrebujeme: paradajky mozzarella čerstvá bazalka balzamový ocot (nemusí byť) olivový olej celé čierne korenie soľ Postup: 1.Paradajky nakrájame ostrým, najlepšie zúbkovaným nožom alebo na krájadle na tenké kolieska. Poukladáme na tanier, osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením z mlynčeka. 2.Mozzarellu nakrájame na tenké plátky. 3.Plátky mozzarelly poukladáme na paradajky, posypeme lístkami
Trvanlivá mäsovo-zeleninová nátierka
Slané koláče do ruky: Domáce zapekačky s paradajkami
Na víkend ako stvorené: Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou
Potrebujeme: hamburgerové žemle so sezamom 200 g bielych fazúľ (z konzervy) 3 veľké paradajky 1 červená cibuľa 1 strúčik cesnaku šťava z limety 1 lyžica čerstvého koriandra pol lyžičky nakrájanej čili papričky olivový olej čerstvo mletá morská soľ mleté čierne korenie listový šalát uhorka paradajka na ozdobu Postup: