Tvarohové kúsky

tvarozkovy

Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 400 g tvaroh 20 g želatína 2 balíčky vanilkový cukor 150 g maslo 150 g práškový cukor OSTATNÉ SUROVINY: okrúhle piškóty, marhuľový kompót, kompótová šťava POSTUP 1 Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme tvaroh, vanilínový cukor, želatínu pripravenú podľa návodu a spolu premiešame. 2 Formu vystelieme

Limetkový zamat

sumive

Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 20 ml limetová šťava 3 kocky ľad OSTATNÉ SUROVINY: ošúpaná limetková kôra, vychladené šumivé víno Postup: 1 Dno pohára jemne pokvapkáme limetkovou šťavou. Opatrne nalejeme šumivé víno. 2 Pridáme limetkovú kôru a ľad, chvíľku počkáme, nech ľad ochladí pohár, a servírujeme. Na zdravie. Zdroj:recepty

Limonáda

limetky

Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 150 g kryštálový cukor 1 1/4 litra studená voda 2 ks limetka OSTATNÉ SUROVINY: šťava zo 4 citrónov, ľad Postup: 1 V hrnci zmiešame citrónovú šťavu a cukor. Na miernom ohni privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme, až sa všetok cukor rozpustí.

Pomarančové tiramisu

pomaranc

    Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY : 6 ks pomaranč 1 PL kakao 40 ml mandľový likér 12 ks dlhé piškóty 200 g Mascarpone 2 PL vanilkový sirup 100 ml smotana na šľahanie OSTATNÉ SUROVINY : kakaový prášok, mäta POSTUP 1 Jeden pomaranč umyjeme pod horúcou vodou, osušíme a škrabkou z kôry

Kura s jogurtom a citrónom

citron-kura

Potrebujeme: ZÁKLADNÉ SUROVINY: 6 ks kuracie nohy aj s kožou 4 PL olivový olej 1/2 ks citrón 200 ml kurací vývar 100 ml biele suché víno 150 ml biely jogurt OSTATNÉ SUROVINY: soľ, mleté čierne korenie Postup: 1 Rúru vyhrejeme na 180 °C. Do pekáča dáme mäso kožou smerom