Domáce čokoládové pralinky pripravené pomocou formy na ľad!

pral

Pre krásne pralinky už nemusíte bežať do obchodu. Vyrobte si ich doma sami pomocou formy na ľad a pár základných ingrediencií za necelú hodinku a pol.

Potrebujeme:

2 1/2 hrnčeka čokoládových kúskov
2 1/2 lyžice kokosového oleja
2 lyžice arašidového masla
6 karameliek
2 lyžice arašidov
2 veľké marshmallow

Postup:

Celkový čas prípravy: 80 min

1

Čokoládu rozpustite v mikrovlnke alebo nad parou. Približne tretinou množstvo naplňte olejom ľahko vymastenú formu na ľad. Nechajte 2 až 3 minúty stáť.

Ice_Cube_Tray_Chocolates_First_Pour
2

Potom formu postupne natáčajte tak, aby čokoláda obalila  strany formičiek. Na minútu až dve vložte formu na ľad do mrazničky, len aby čokoláda ľahko ztuhla. Ešte raz obaľte steny formičiek pomocou natáčania formy. Potom nechajte čokoládu vo forme 2 až 3 odpočívať. Medzitým si pripravte náplne. Do každej karamelky vpracujte približne lyžičku arašidov. Marshmallow nakrájajte na polovice a ľahko odkrojte okraje. pralinky potom naplňte karamelom s arašidy, marshmallow alebo arašidovým maslom.

Ice_Cube_Tray_Chocolates_Cover
3

Naplnené pralinky zalejte rozpustenou čokoládou a potom s formou ľahko zaklopte o podložku, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny. Prilejte ďalší čokoládu a postup zopakujte. Nakoniec očistite povrch formy, aby neboli budúce pralinky spojené. Vložte formu na rovný povrch a potom aspoň na hodinu do mrazničky alebo kým čokoláda úplne nestuhne.

Ice_Cube_Tray_Chocolates_Pouring-1
4

Formu vyberte z mrazničky a nechajte 5 až 10 minút stáť. Opatrne vyberte pralinky z formy, oddeľte ich od seba a môžete podávať. Dobrú chuť.

Ice_Cube_Tray_Chocolates_Mold

Zdroj:  tiphero.com

You Might Also Like