Bielkový koláč s černicami a kokosom ktorý musíte vyskúšať.

čerik

Potrebujeme:

6 osôb

kokos obloženie:

2 bielky
3 lyžice cukru
3 dcl kokosovej múky

biele cesto:

6 biekov
2  dcl cukru
nastrúhaná citrónová kôra
1dcl oleja
1 dl mlieka
4 dcl múky
1prášok do pečiva
2 dcl černíc

ovocné želé:

4 dcl z ovocnej šťavy ostružín alebo iných bobúľ
1 vanilkový puding
1 lyžica cukru 

Postup:

Zapnite rúru na 160 * C na stredný plech dáme papier na pečenie.Oddelíme bielka od  žĺtkov. Bielka šľaháme, pridáme trochu cukru,šľaháme kým sa nerozpustí a pridáme kokosovú múčku. Zmes dáme do  pekáča .Ak ide ťažšie pritlačíme ju ruku alebo  lyžicou. Dáme na krátko do rúry,  zasušíme okolo 5-7 minút.

Černice preberieme , umyjeme, scedíme.Vymiešame si cesto. Opäť oddelíme bielky od žĺtkov .Vyšľaháme bielka, pridáme štipku soli, kôru z citróna. Pomali pridávame cukor .Keď sa cukor rozpustí, pridáme olej , múku s práškom do pečiva a mlieko .Tu môžete dať cukru koľko chcete. Moje plody nie sú sladké preto som pridala cukru viac. Dbajte na to aby cesto bolo hladké a dobre romiešaná múka.

Na kokosový povrch poukladáme černice,prekryjeme s polovicou cesta, znovu dáme černice a ostatok cesta. Černice trochu pováľajte v cukre.Takto pripravené černice klesajú pomaly na dno.

.Pečieme asi 40 minút pri 170.160 * C. Môžeme aj menej záleží na rúre .

 

 4 dcl šťavy z černíc či zmiešaných bobúľ , uvaríme s vanilkovým  pudingom. Pripravíme želatínu.  Ak nechceme želatínu môžeme posypať koláč cukrom,alebo poliať čokoládou. (Želatína je najlepšia koláčik je tak šťavňatejší.)

Poznámka: Z vaječných žĺtkov ktoré nám ostali si môžeme uvariť polievku alebo ich môžete pridať do iného jedla.

Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like