Nepečený citrónový cheesecake s mandľami, kešu orechami a chia semienkami

chchh

Potrebujeme:

Korpus

¾ hrnčeka mandlí
1 datle, vykôstkované
1 lyžica kokosového oleja
1 lyžica chia semienok
1 lyžica javorového sirupu

krém

¾ hrnčeka kešu orieškov, namočených v teplej vode a zliatych
5 lyžíc vytlačenej citrónovej šťavy
kôra z jedného citróna
3 lyžice javorového sirupu
2 lyžice kokosového oleja
1 lyžička mletého zázvoru
1 lyžička vanilkového extraktu
⅛ lyžičky kurkumy
1 lyžica chia semienok

Zdobenie (voliteľné)

guľôčky zo zmesi na korpus, citrónovej plátky, šalvie semienka

postup:

1

Všetky ingrediencie na korpus, okrem javorového sirupu, rozmixujte v mixéri do lepkavej zmesi. Potom prilejte javorový sirup a opäť zľahka premiešajte.

2

Zmes preložte do malej formy s priemerom približne 13 cm a vtlačte ju na dno.Korpus vložte zatiaľ do chladničky.

3

V mixéri medzitým premiešajte všetky ingrediencie na krém, okrem semienok šalvie . Premixujte zmes dohladka a potom vmiešajte samostatne semienka.

4

pripravený krém nalejte na korpus, zarovnajte povrch a ozdobte podľa fantázie.

5

Vložte celú tortu aspon na 5 hodín do chladničky zatuhnúť.

6

Chvíľu pred servírovaním tortu vyberieme, aby ľahko povolila.

Pre výborný raw cheesecake už nemusíte chodiť do špecializovaných predajní, môžete jeden pripraviť sami doma a skoro bez práce . Recept je bezlepkový, vhodný pre stravovanie bez mliečnych produktov i rafinovaného cukru.
Zdroj: unconventional baker com

You Might Also Like