Najlepší zemiakový šalát našich babičiek

ťť

Klasika na tanieri k smaženému rezňu a nie len k nemu, musí byť. Klasický zemiakový šalát našich babičiek.

Potrebujeme:

1 kg zemiaky
7 ks uhorka
4 lyžice šťava z uhoriek
1 lyžica horčice
120 ml majonéza
60 ml biely jogurt
1/2 ks červená cibuľa
1 ks zeler
soľ, korenie

Postup:

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do hrnca spolu so studenou vodou a osolíme. Varíme cca 10-12 minút, kým zemiaky zmäknú. Záleží však na veľkosti kociek.
  2. Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť.
    V malej miske zmiešame horčicu so šťavou z kyslých uhoriek a týmto nálevom zalejeme zemiaky a premiešame. Odložíme do chladničky na 30 minút.

  3. Cibuľu, zeler a uhorky nakrájame na čo najmenšie kúsky a pridáme ich k zemiakom.
  4. Nakoniec pridáme majonézu zmiešanú s jogurtom a všetko spolu dôkladne premiešame. Ochutíme soľou, korením, prípadne dolejeme šťavu z uhoriek a všetko ešte raz premiešame.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like