Klasika na tanieri k smaženému rezňu a nie len k nemu, musí byť. Klasický zemiakový šalát našich babičiek.
Potrebujeme:
1 kg zemiaky
7 ks uhorka
4 lyžice šťava z uhoriek
1 lyžica horčice
120 ml majonéza
60 ml biely jogurt
1/2 ks červená cibuľa
1 ks zeler
soľ, korenie
Postup:
- Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do hrnca spolu so studenou vodou a osolíme. Varíme cca 10-12 minút, kým zemiaky zmäknú. Záleží však na veľkosti kociek.
- Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť.
V malej miske zmiešame horčicu so šťavou z kyslých uhoriek a týmto nálevom zalejeme zemiaky a premiešame. Odložíme do chladničky na 30 minút. - Cibuľu, zeler a uhorky nakrájame na čo najmenšie kúsky a pridáme ich k zemiakom.
- Nakoniec pridáme majonézu zmiešanú s jogurtom a všetko spolu dôkladne premiešame. Ochutíme soľou, korením, prípadne dolejeme šťavu z uhoriek a všetko ešte raz premiešame.
Zdroj: Coolinarika