Sanquick rezy

sangvik

Potrebujeme: Tmavý korpus: 6 vajec 11 dkg cukru 11 dkg polohrubej múky 2 dkg kakaa 2 pl teplej vody prášok do pečiva (Množstvo sa dá upraviť podľa veľkosti plechu. Z 8 vajec, treba vyskúšať, ako to chcete vysoké.) Biely korpus: 4 vajcia 7,5 dkg cukru

Americký krémeš

america

Potrebujeme: Korpus: 7 vaječných žĺtkov 150 g kryštálového cukru 120 ml vody 2 pl roztopeného masla 200 g múky 1 bal. prášku do pečiva 1 pl kakaa Krém: 7 vaječných bielkov 10 pl kryštálového cukru 2 bal. vanilkového pudingu 6 dcl mlieka Na vrch: 4

Mandľové rožky s medom!

rozok

Potrebujeme: 350 g hladkej múky 80 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 100 g medu 150 g olúpaných mletých mandlí 2 kvapky mandľovej aromy 1 vajce 150 g hnedého cukru Asi 60 ks Postup: Múku preosejeme do misky. Maslo nakrájame na menšie kúsky a rozdelíme

Škoricové kolieska na každú príležitosť!

15397763_1266672243390872_1733233924_o

Potrebujeme: 250 g masla 8 lyžíc cukru 3 lyžice kyslej smotany 500 g múky hladkej 4 žltky 1 lyžička škorice tekuté maslo na potretie asi 60 ks Postup: Z masla, 4 lyžíc cukru, kyslej smotany, múky a žltkov vymiesime hladké cesto a na hodinu dáme

Cesnakové žemle pripravené do pol hodiny

45905664-9210ddcd6f8a75-full

Už ste niekedy upiekli domáce pečivo z kysnutého cesta za pol hodinku? Určite vyskúšajte, sú jemné ako pavučinka a chuťovo fantastické. Budeme potrebovať: 1 šálka – voda 1 lyžica – kr. cukor 3 lyžice – olej 1/4 lyžičky – soľ 10 g – sušené droždie