Koktail caipirinha

profimedia-0180686279

Potrebujeme: 6 cl cachaça (brazílsky rum) 2 lyžičky trstinového cukru 1/2 limetu ľad Postup: 1.Do koktailového pohára dáme cukor. 2.Limet dobre umyjeme a polovicu pokrájame na menšie kusy. Dáme do pohára a pomocou drviča podrvíme. 3.Na limet nasypeme drvený ľad, vlejeme brazílsky rum a dolejeme sódou. Zdroj:dobre jedlo

Recept pre začiatočníčky: Farebný cestovinový šalát s olivami

stockfood_11245336_xxl

Potrebujeme: 400 g farebných cestovín 200 g šunky prosciutto 250 g goudy 150 g cherry paradajok polovica kapie za hrsť čiernych olív listy ľadového šalátu a čakanky olivový olej 1 lyžica citrónovej šťavy soľ Postup: 1.Cestoviny uvarte v slanej vriacej vode al dente. Sceďte a odložte. Do misy

Stvorený na sobotu: Sýty hrniec z mletého mäsa pre celú rodinu

syty-hrniec-z-mleteho-masa

Potrebujeme: 1 cibuľa 40 g prerastenej slaniny 3 strúčiky cesnaku 350 g mletého bravčového mäsa 500 g mletého hovädzieho mäsa 400 g hustej paradajkovej omáčky 3 zemiaky 1 konzerva sterilizovanej fazule 100 g cestovín minifarfalle olej soľ mleté čierne korenie 1 bobkový list sušené provensalské

Dokonalá chuť: Hovädzia roštenka s brusnicami

rostenka-s-brusnicami (1)

600 g hovädzej roštenky 50 g brusníc soľ mleté čierne korenie hladká múka olej paradajková omáčka hovädzí vývar 1 cibuľa cestoviny šalát Postup: 1.Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a opečieme v širšom hrnci na oleji z obidvoch strán. 2.Pridáme paradajkovú omáčku, podlejeme trochou vývaru, premiešame

Zeleninové koláče so syrom

zeleninove-kolace-so-syrom-1

Potrebujeme: Cesto: 300 g hladkej múky 2 lyžičky sušeného droždia pol lyžičky soli 150 ml vlažnej vody 2 lyžice oleja 1 vajce Plnka: 50 g údenej slaniny olej 3 menšie cibule 2 farebné papriky 70 g údeného syra 1 vajce 50 g balkánskeho syra 1