Milujete Vy a Vaše deti kupované guľôčky Raffaello z obchodu? Ak áno, nemusíte platiť veľké peniaze a môžete si priamo upiecť domáci Raffaello dezert.
Potrebujeme:
6 vaječných bielkov
20 dkg kryštálového cukru
10 dkg hladkej múky
10 dkg kokosových hobliniek
Strúhaný kokos (na posypanie)
Maslo a hrubá múka (na vymazanie plechu)
Krém:
6 žĺtkov
1 balenie vanilkového pudingu
4 dl mlieka
25 až 30 dkg práškového cukru
25 dkg masla
Postup:
- Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Pridajte k nemu opatrne cukor.
 - Múku zmiešajte s kokosom a potom pridajte sneh. Veľmi opatrne.
 - Veľkosť plechu približne 20×30 cm.
 - Na vymastený a vysypaný plech vylejte cesto.
 - Rúru predhrejte a plát cesta upečte pri cca 170 stupňoch. Pečte 20 minút.
 - Teraz pripravte krém. Klasickým spôsobom uvarte puding podľa návodu, len s tým rozdielom, že mlieko začnete zahrievať spoločne so žĺtkami.
 - Potom už puding varte ďalej úplne normálne do zhustnutia.
 - Potom horúci puding zmiešajte s maslom.
 - Krém naneste na upečené cesto a posypte kokosom.
 - Vidličkou urobte pekné vzory. Dajte do chladničky vychladiť najlepšie cez noc.
 Dobrú chuť. Zdroj ketkes.com 




