Nadýchaná piškótová roláda s jahodami!

a4a402525cf30aff268f5635a444619a

Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na dezert, ktorý poteší celú rodinu? Práve ste ho našli! Táto lahodná piškótová roláda je ideálna na každú príležitosť – od oslavy až po letnú grilovačku. Je nadýchaná, šťavnatá a plná chuti.

Potrebujeme:

100 g hladkej múky
3 lyžice kukuričného škrobu
1 čajová lyžička prášku do pečiva
3 vajcia
100 g práškového cukru
maslo na vymastenie

Na plnku:

125 ml smotany na šľahanie
30 g práškového cukru
300 g jahôd

Postup:

1. Zmiešame múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva.

2.V ďalšej miske vyšľaháme bielky s 3 lyžicami vody do tuha.

3. Cukor pomaly zašľaháme do snehu.

4.Potom opatrne vmiešame žĺtky a múku so škrobom.

5.Plech s dĺžkou 25 × 40 cm vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie.

6.Rúru predhrejeme na 200 °C.

7.Cesto rovnomerne rozotrieme na pripravený plech a pečieme 8-10 minút.

8.Kým sa roláda pečie, namočíme čistú utierku a dôkladne ju vyžmýkame.

9.Ihneď po upečení vyberieme ešte horúci plát na utierku.

10.Odsránime papier na pečenie, zrolujeme a necháme vychladnúť.

11.Medzitým si pripravíme náplň.

12. Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a vyšľaháme do tuha.

13. Jahody nakrájame na kúsky a primiešame do šľahačky.

14.Vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme na ňu plnku a znova zrolujeme.

15. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a ozdobíme jahodami.

Dobrú chuť.

You Might Also Like