Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na dezert, ktorý poteší celú rodinu? Práve ste ho našli! Táto lahodná piškótová roláda je ideálna na každú príležitosť – od oslavy až po letnú grilovačku. Je nadýchaná, šťavnatá a plná chuti.
Potrebujeme:
100 g hladkej múky
3 lyžice kukuričného škrobu
1 čajová lyžička prášku do pečiva
3 vajcia
100 g práškového cukru
maslo na vymastenie
Na plnku:
125 ml smotany na šľahanie
30 g práškového cukru
300 g jahôd
Postup:
1. Zmiešame múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva.
2.V ďalšej miske vyšľaháme bielky s 3 lyžicami vody do tuha.
3. Cukor pomaly zašľaháme do snehu.
4.Potom opatrne vmiešame žĺtky a múku so škrobom.
5.Plech s dĺžkou 25 × 40 cm vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie.
6.Rúru predhrejeme na 200 °C.
7.Cesto rovnomerne rozotrieme na pripravený plech a pečieme 8-10 minút.
8.Kým sa roláda pečie, namočíme čistú utierku a dôkladne ju vyžmýkame.
9.Ihneď po upečení vyberieme ešte horúci plát na utierku.
10.Odsránime papier na pečenie, zrolujeme a necháme vychladnúť.
11.Medzitým si pripravíme náplň.
12. Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a vyšľaháme do tuha.
13. Jahody nakrájame na kúsky a primiešame do šľahačky.
14.Vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme na ňu plnku a znova zrolujeme.
15. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a ozdobíme jahodami.
Dobrú chuť.