ĽAHKÝ OPITÝ IZIDOR

obr1

Potrebujeme:

3 ks vajcia

100 g kryštálový cukor

100 g hladká múka

200 g orechy

5 PL kakao

200 g práškový cukor

0,5 dL Klasik Tuzemský Um Špeciál

0,5 dl mlieko

250 g maslo

2 PL ríbezľový džem

200 g čokoláda

Postup

1. Bielka od žĺtkov oddelíme. Žĺtka s cukrom vyšľaháme na nadýchanú penu. Pridáme 100g múky, 50g orechov a 2,5 lyžice kakaa. Všetko spolu jemne zamiešame. Ak je cesto príliš husté, môžeme pridať trochu vody.

2. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne zapracujeme do cesta. Pripravené cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do trúby piecť na 20 minút pri teplote 180 stupňov. Keď je korpus hotový, necháme ho vychladnúť , vrchnú „šupku“ odstránime a natrieme ríbezľovým džemom (ak by sme vrchnú vrstvu neodstránili, džem by nevsiakol do korpusu a ostatné vrstvy by sa mohli zošmyknúť).

3. V miske zmiešame 200g mletých orechov, 0,5l rumu a 0,5dcl zovretého mlieka spolu so 4 polievkovými lyžicami práškového cukru a pripravíme prvú plnku. Orechovo-rumovú plnku natrieme na korpus s vrstvou ríbezľového džemu.

4. Druhú plnku pripravíme z 250g zmäknutého masla, 100g roztopenej čokolády a 100g práškového cukru. Všetko spolu vyšľaháme do nadýchaného krému, ktorý navrstvíme na orechovú plnku. Pripravený koláč dáme schladiť do chladničky.

5. Kým koláč chladne, pripravíme vo vodnom kúpeli čokoládovú polevu z 200g horkej čokolády a 50g masla. Hotovú polevu nalejeme na koláč, uhladíme a necháme stuhnúť.
Zdroj:Recepty.sk

You Might Also Like